Kinderen, jongeren en volwassenen met autisme met (rand) normale of hogere begaafdheid.

Autididact biedt ambulante begeleiding op maat. Welke begeleiding iemand nodig heeft, is voor iedereen anders. Begeleiding dient te worden afgestemd op de specifieke vragen van de persoon met autisme zelf, maar ook van zijn omgeving. Mensen met autisme verwerken informatie anders. Tijdens de begeleiding dient daarmee rekening te worden gehouden. Het verkrijgen van overzicht is vaak een probleem. Regelmatig hebben mensen met autisme sneller een ‘vol hoofd’ en zijn ze minder belastbaar. Ze hebben tijd nodig om alles te verwerken, tijd waarin ze niet sociaal hoeven te zijn.

Jongeren en volwassenen met emoties of gedachten die ze liever niet willen hebben zoals verdriet, somberheid, zelfkritiek, negatieve gedachten, angst of onzekerheid.

Autididact biedt Acceptence Commitment Therapy (ACT). ACT richt zich op het veranderen van de relatie die je hebt met jouw gedachten, dus het veranderen van de functie van deze gedachten. In ACT word je geleerd je te richten op zaken die je op directe wijze kunt beïnvloeden, zoals je eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten.

Autididact helpt mensen de eigen kracht en kwaliteit van leven op alle levensgebieden te bevorderen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.